Bloc d'infantil
Bloc del museu
Blocs dels alumnes
Calendari escolar
Per als pares i mares
Sortides i excursions
Menú del menjador
Què podem llegir?
Jocs Educació infantil 1
Jocs Educació infantil 2
Jocs Educació infantil 3
Activitats per a 2n de primària
Jocs educatius
Jocs de repàs
Jocs de matemàtiques
Jocs de llengua
Jocs lúdics
Mecanografia
Internet segura
 
 

 

 

 
Xtec | Gmail | Google | Outlook | Blogger | Traductor
BIBLIOTECA
BIBLIOPATI
Aquest curs hem tornat a encetar l'estona del bibliopati. Un grup d'alumnes de 6è, cada dimarts, treuen una capsa de contes per cicle i una amb revistes (tiroliro, cucafera, super tres, cavall fort...) per gaudir d'un petit moment de lectura.

La finalitat que pretenem amb aquest projecte és oferir una altra alternativa als jocs de sempre. Aquesta activitat, totalment voluntària, pretén fomentar l’hàbit lector i donar a conèixer el potencial que té la biblioteca escolar.

Al llarg d'aquest curs, des de la biblioteca i amb la col·laboració dels alumnes de 6è, principalment i 5è , hem dut a terme vàries activitats a l'escola per fomentar, animar i gaudir de la lectura.

El 1r trimestre els alumnes de 6è es van organitzar i preparar una petita representació d'un conte. Van anar a les classes d'Infantil i C.I, va ser un èxit!!!

El 2n trimestre els alumnes de 5è han anat a fer de padrins lectors als nens de P-5 i els de 6è als de 1r i 2n.

L'activitat ha consistit en que cada nen ha triat un conte per tal que el seu padrí li expliqui. Hem aprofitat el bon temps i hem sortit a fer la lectura al pati, un cop més ha estat un èxit!!!

Aquest últim trimestre, després de l'èxit de l'apadrinament, hem repetit!

Però en aquesta ocasió, a diferència de l'anterior els padrins han escollit un conte i l'han explicat.

 
---------------------------------------------------------

Ha arribat la primavera i també volem que arribi a la biblioteca de l'escola, és per això que a l'hora de bibliopati hem organitzat un petit taller per tal de fer flors i papallones i alegrar així la nostra biblioteca.

----------------------------------------------------------------------
A l’escola Pompeu Fabra sempre hem tingut molt interès en fomentar el gust per la lectura entre els nostres alumnes.
Conscients de què és quelcom molt important i interessant a part de fer que els infants creixin i es formin com a persones.
Vam decidir presentar-nos als Projectes d’Innovació impulsats pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Un d’aquests projectes era el Puntedu. Destinat a la dinamització de les biblioteques escolars. Vam ser-ne beneficiaris el període 2006-2009. Des d’aleshores hem fet canvis importants a la nostra biblioteca i al funcionament de la mateixa.
I des d’aquest apartat volem que en sigueu partíceps.
Tot seguit teniu un powerpoint que recull els diferents canvis, innovacions i activitats que des de llavors hem dut i estem duent a terme.
NOVETATS A LA BIBLIOTECA
 

Per aquells que s'inicien en lectura

Els fantasmes no toquen a la porta

 Rocio Bonilla   Eulàlia Canal 

L’Ós i la Marmota són amics i sempre juguen junts. És genial trobar tresors o cantar i ballar com si foren estreles. Però una vesprada, l’Ós li diu a la Marmota que ha convidat l’Ànec a jugar amb ells. A la Marmota no li agrada l’Ànec. Ni l’Ànec, ni cap altre animal que puga desbaratar la seua amistat amb l’Ós. Per això està decidida a evitar que l’Ànec vaja a jugar amb ells. I serà capaç de fer el que calga!

Quins embolics provocaran les seues idees esbojarrades?

Els animals també es tiren pets

 Ilan Brenman 
Algú ha vist un dofí tirar-se un pet? Aquesta és una de les preguntes que ixen del cap de Laura. Descobriu quines foren les altres preguntes i divertiu-vos amb una conversa sorprenent, amb humor i intel·ligent, entre una xiqueta i un pare que quasi ho sap tot.

Max i els superherois

 Rocio Bonilla   Oriol Malet 

A Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d’una superheroïna: Megapower! Ella és valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal… Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i Max sap molt bé per què.  Llibres de 6 a 8 anys:

  Hi ha coses que són de mal perdre

  Cela, Jaume

  Barcelona : La Galera, 2000

  En Pere és un nen una mica...distret. Surt amb paraigua quan fa sol, i quan plou sempre se’l deixa. Es renta les dents amb el sabó d’afaitar del seu pare, es menja la sopa amb forquilla i quan es dutxa deixa xop el lavabo... Fins que un dia va perdre una cosa que mai ningú no havia perdut... una cosa que tenim just on s'acaba l'esquena. Sí, ho heu endevinat! Serà capaç de descobrir on s’ha deixat el cul?? 

  En Jaume Cela, un dels nostres autors més importants en llengua catalana per a nens i nenes, ens torna a demostrar que el que més li agrada de fer és inventar històries amb imaginació i explicar-les als nens i joves.

  Això era un alfabet : una història per a cada lletra

  Jeffers, Oliver

  València : Andana, 2015

  Si amb les paraules es creen les històries i amb les lletres es creen les paraules, llavors les històries estan fetes de lletres. En aquest llibre trobaràs històries fetes de paraules per a totes les lletres.

  Lletra darrera lletra, seguint l’alfabet, l’autor va enfilant tot un seguit d’històries ingenioses, genials, divertides, originals i peculiars. 

  Un astronauta de nom Edmond que té por a les altures, dos veïns enfadats que volen separar-se cremant un pont, una tassa de cafè molt curiosa,...històries molt divertides i que estimulen l’enginy, imaginació, mantenint als nens-es molt atents i encuriosits.

 

A partir de 10 anys

Un robatori molt esportiu
La recaptació robada en un torneig benèfic de futbol farà que s’enfronten amb el seu primer cas com a detectius. Encara no ho saben, però és qüestió de temps que demostren els seus coneixements en l’art de la deducció i acaben convertint-se en... els 4 Sherlocks!

 Però la semifinal del torneig ja s’està jugant i tenen molt poc temps per a resoldre el cas!

L'hivernacle del terror

 Jenny Nimmo 

Alguna cosa s’amaga al fons del jardí, i Daniel ho sap. L’hivernacle està ple de plantes estranyes i, tanmateix, el seu avi sembla misteriosament feliç quan està allà dins, alimentant-les amb pocions secretes. Però uns fets inquietants ho canvien tot. Primer desapareix l’àvia Green sense deixar rastre i, després, el gosset Stanley. Qui serà la pròxima víctima? Daniel està convençut que l’hivernacle està relacionat d’alguna manera amb les desaparicions. Però com podrà demostrar-ho si el terror no li permet entrar-hi?

 

A partir de 12 anys

Una lectura perillosa

Aleix, un jove estudiant a qui no li agrada llegir, acaba literalment capturat per un llibre enigmàtic que li ha regalat el pare pel seu aniversari. Ha quedat atrapat pel volum de tal manera que queda immòbil i sense capacitat de reacció, abstret del món que l’envolta. Preocupats per aquesta actitud tan estranya, els seus amics Manel i Núria comencen a indagar l’origen d’aquest misteri per intentar curar-lo i retornar-lo a la realitat. Les pistes apunten a un secret que s’amaga en aquell llibre intrigant, un exemplar sense títol ni autor conegut, i també a la dona que ha venut l’obra al pare d’Aleix.

Peripècies a la cort

 Josep Maria Morreres 

Peripècies a la cort ens transporta a l’època medieval del Tirant lo Blanc. L’emoció està garantida amb les divertides aventures i desventures d’un filòsof que ajuda el rei a resoldre els conflictes, molts realment sorprenents, que es plantegen davant la cort.

Títol: L’edat del lloro

Autor: Gisela Pou

Mai no hauria pensat que cinquanta minuts de silenci fossin tan llargs. Però no diré ni piu, el senyor Vallès se n'atiparà, i la mama es convencerà que anar al psicòleg no serveix de gran cosa. La culpa és de la mama. Se li ha ficat al cap que necessito ajuda. La Rita està trista, la Rita no parla, la Rita està desmotivada, la Rita està estranya. Però el meu únic problema, el que m'ha canviat la vida, és que tinc un germà famós que s'ha convertit en l'ídol de milers de adolescents i jo ja no puc més.


   
   
 
Cliqueu damunt aquesta imatge i veureu!!!
 

 

 
CURTMETRATGE -homenatge als llibres-
Aquí podreu visionar un curtmetratge molt interessant per veure amb els infants sobretot el dia de Sant Jordi. Vol ser un homenatge als llibres i a la gent que estima els llibres.
 
 
ACTIVITATS PER LLEGIR
h >>En aquest blog trobareu moltes activitats per practicar la lectura de manera divertida. entra
ALTRES ENLLAÇOS
l
j ...... m
 
l
h. .. k
c ... j
 
PLEC (Pla de lectura de centre)
 • És un projecte de centre, inclòs en el PEC i contemplat en el pla general de centre.
 • El Pla de Lectura de l’escola pretèn unificar criteris sobre les diferents actuacions sobre aquest àmbit.
 • Les seves funcions seran un conjunt d’estratègies per a la millora de la competència lectora i el desenvolupament de l’hàbit lector dels nens i nenes.
 • És un instrument de planificació que parteix de l’anàlisi de les necessitats, mancances, dificultats... Relacionades en l’aprenentatge de la competència lectoescriptora.
 • És un document actiu, és a dir, que parteix d’una anàlisi de diferents variants i es va creant i creixent segons els membres que hi participen.
 
Per veure el PLEC en document PDF cliqueu aquí
 
    Tornar a dalt